Alle Batman-films in volgorde van release en weergave (2024)

Alle Batman-films in volgorde van release en weergave (1)

Met de komst van de nieuwste Batman-film van Matt Reeves is de verwachting hooggespannen voor de nieuwe reboot van het personage. Snyder deed het goed met het ontwerpen van Batman, maar verspilde het aan overhaaste, zinloze verhalen. Hij is niet de enige die de beste superheld aller tijden zou verspillen, terwijl anderen hem naar de top en zelfs naar de Oscars brachten. Vandaag reviewen we alle batman-films.

Of, in ieder geval, alle live-actie-exemplaren. Omdat de Dark Knight 10 keer op het grote scherm is gespeeld door acteurs van vlees en bloed, waaraan dit jaar nog een moet worden toegevoegd met Robert Pattinson, die als laatste de helm en cape opzette 4 maart 2022 .

Na dat moment en zien hoe (goed) het is gegaan voor het voorstel van Matt Reeves, is het tijd om te onthouden allefilmsBatman en maak een reis vol bochten, ups en downs door de geschiedenis van de cinema en de Caped Crusader.

Alle Batman-films in chronologische volgorde

Laten we eerst eens kijken naar de volgorde waarin de films zijn gemaakt, en dan kijken we naar de beste volgorde om ze te bekijken. Daarvoor begonnen we de reis door de kleurrijkste Batman, tenminste totdat Joel Schumacher in de jaren 90 alles neon schilderde.

Batman: De film (1966)

De televisieserie wordt overgebracht naar de bioscoopmet dezelfde stijlkampen helder. Adam West blijft zijn buik erin steken terwijl Batman en Burt Ward zijn trouwe Robin zijn.

Het is praktischeen lange aflevering van de klassieke serie, waarin de beroemdste schurken van de saga:grappenmaker,Catwoman, The Penguin en Enigma werken samen om Bruce Wayne het leven zuur te maken.

Als je de serie leuk vond, is het nogal een nieuwsgierigheid, met een aantal veel slimmere en grappigere komische elementen dan het op het eerste gezicht lijkt. Bekijk de bombshell-scène hierboven eens, het zet perfect de toon voor de film en de serie.

Trouwens, terwijl de tv-serie werd gedistribueerd door Warner Bros, werd de film geproduceerd door Twenty Century Fox.

Batman (1989)

De verwachting voor Batman van Tim Burton was beestachtig. Toen het nieuws bekend werd dat Michael Keaton Bruce Wayne zou spelen, werden er veel wenkbrauwen opgetrokken, omdat het niet het gezicht of het lichaam was dat werd verwacht voor de Dark Knight.

Burton doet waar hij goed in is.schilder het personage donker, wat het beste bij Batman past, terwijl Jack Nicholson een grappenmakervoor geschiedenis... totdat Heath Ledger arriveerde.

De film isten zeerste aanbevolen. Massa's kinderen verwachtten Batman als regen in mei, maar het verhaal was volwassen en duister. Maar het lukte aan de kassa, dus ondanks de twijfels besloten ze niet aan te raken wat werkte en herhaalden ze de formule. Zo begon de primera van de vier films zou de eerste Batman-saga in de bioscoop vormen.

Batman keert terug (1992)

Tim Burton, gelegitimeerd door het succes van zijn vorige aflevering, voegt meer ingrediënten toe aan zijn gebruikelijke stoofpot.

Een filmKerstmismetde meest angstaanjagende Penguin gespeeld door Danny De Vito, de besteCatwomanvan geschiedenis met Michelle Pfeiffer en een sombere Christopher Walken als de kwaadaardige Max Schreck (genoemd naar de acteur die Nosferatu tot leven bracht).

Latweede beste batman-film, maar het overtuigde de studio niet en het was "te veel" voor een productiebedrijf dat erop gebrand was de kinder-, speelgoed- en entertainmentsector te ondermijnen.merchandising.

Batman voor altijd (1995)

Warner deed het zonder Tim Burtonbreng Joel Schumacher binnen en draai de franchise 180 graden. De verandering in toon, zowel thematisch als kleur, is duidelijk en past tegelijkertijd helemaal niet bij het personage.

Het iseen Batman die meer geschikt is voor kinderen, met kleurrijke versieringen, personages en plot. Val Kilmer is Bruce Wayne zonder enig charisma, terwijl Jim Carrey en Tommy Lee Jones Enigma en Two-Face zijn als schurken. Dat trouwens de acteurs elkaar niet konden uitstaan ​​en Lee niet meer met Carrey wilde werken of hem zien of schilderen. Ik neem het hem ook niet kwalijk.

Bovendien heeftkom terug robin(Chris O'Donnell) naast de Caped Crusader voor een film dieHet is niet verschrikkelijk, maar het is niet goed. Het behaalde echter 100 miljoen meer inkomsten danoppasser keert terug.

Batman en Robin (1997)

dezelfde stijl vanJaren 90 feest met neon en decoraties, dezelfde herhaling om meer en meer karakters te plaatsen.

George Clooney is een Batman die ze zich vooral herinnerenpak tepels. Schwarzenegger isMijnheer Freezeen Uma Thurman isPoison Ivy, terwijl Alicia Silverstone verschijnt alsBatgirl.

Zijn verdiensten omvatten zijnslechtste batman-film, 11 nominaties voorinvallen, dat Clooney zijn excuses aanbood en de franchise bijna 10 jaar op pauze zette door te annuleren Batman ontketend. Gelukkig.

Ik denk niet dat Chris O'Donnell ooit hersteld is.

Batman begint (2005)

Nolan herstart de franchise enverankert Batman opnieuw in het donkerdie het beste bij je past, naasteen totaal realisme. Afscheid van superkrachten door niemand en een film die het personage nieuw leven inblies.

Het argument vertelt onshet begin van batmanen hoe hij het uiteindelijk opneemt tegen zijn oude meester Ra's al Ghul, gespeeld door Liam Neeson.

Het is een beetje overschat, maar het maakte in ieder geval de weg vrij voor...

De donkere ridder (2008)

https://youtu.be/zrXP6TYK8rY

Labeste batman-film. Defandom Hij was woedend toen hij erachter kwam dat Heath Ledger, een vaste gast in romantische tienerfilms, niet meer of minder zou zijn dan de grappenmaker.

Toen gaf hij zich over aan zijn voeten, omdatzijn optreden was meesterlijken zijn legende groeide helaas door de tragische dood van de acteur.

Ledger won de postume Oscar en de film won veel prijzen en geld, de op een na hoogste brutowinst. Welke dingen.

The Dark Knight: The Legend herboren (2012)

De afsluiting van de trilogie isde meest luie. Goede keuze van Tom Hardy als Bane, jammer dat er achter het masker niets begrepen werd.

Dat verwijderen, weinig. heb de eer te zijnbest scorende batman-filmen met de meest belachelijke sterfscène ooit.

Het is over het algemeenonbevredigend, vooral met de onmogelijke taak om in het kielzog van de Dark Knight te volgen.

Batman V Superman: Dageraad van Justitie (2016)

Ben Affleck is een meer volwassen (en gefietste) Batman, in de herinterpretatie van het personage door Zack Snyder.

dezeCrossoversis enigszins geïnspireerd door de legendarische strip van Frank MillerDe terugkeer van de donkere ridderen het gevecht tussen de twee superhelden.

Zeg datBatman is het meest te redden deel van de film en het gevecht met Superman is erg goed.

De rest zou verbrand moeten worden. En hey, we zeggen het niet alleen: de film heeft de "eer" om 4 Razzie Awards - ja, de anti-Oscars - te verzamelen, waaronder slechtste scenario en mannelijke bijrol voor Jesse Eisenberg, die Lex Luthor speelt. Serieus, een onzin.

Justice League (2017)

Unabsurditeittotaal. Wat had de DC-gebeurtenis moeten zijn die equivalent was aan deAvengersvan Marvel iseen nietszeggende filmen erg saai

Een geanimeerde schurk alsof we nog steeds in videogames uit de jaren 90 zaten en een ingewikkeld plot, verminkt door de bezuinigingen van de producent en deopnieuw schietendoor Josh Whedon. Het eindigde als de rozenkrans van de dageraad en wordt het best herinnerd vanwege de controverse tussen de acteurs en de regisseur, naast decomputer gewiste snor van Henry Cavill.

Snyder claimde rechtvaardiging met de zijneSnyder knippenTenminste in het bijzijn van zijn fans. De 4 uur durende film die je op HBO Max hebt, ging van slecht naar minder slecht.

Afgezien van dit alles verschijnt Afflecks Batman kort inSuicide Squad. Het maakt niet uit of je de grootste fan van de vleermuis bent, het is de marteling niet waard om hem twee minuten te zien.

De Batman (2022)

Toen werd aangekondigd dat Robert Pattinson zou het Batman-pak dragenopnieuw de fandom nam de wapens op. Goede promotie (en teelt van hype) en het feit dat hij zich Ledger herinnerde, zorgde ervoor dat de meningen kalmeerden en de minnaars van de Dark Knight gaven hem een ​​blijk van vertrouwen. Op de band ontmoeten we Bruce Wayneemo, Zoë Kravitz als Catwoman, een onherkenbare Colin Farrell als The Penguin, Paul Dano als een verontrustende Enigma - die de critici verrukte en geen wonder - en Matt Reeves aan de besturing van wat al snel een van de referentiefilms van het personage is geworden en een favoriet bij fans.

De redenen? Er zijn er meerdere: de interpretaties van de acteurs, de raadselachtige maar aantrekkelijke sombere toon die hij weet te beheersen en zijn focus op de meer detectivekant van de superheld. En pas op dat het niet alleen goede steun krijgt van critici. Het goede werk van het voorstel van Reeves werd ook weerspiegeld in de kassa en slaagde erin om naar de derde positie te sluipen in de ranglijst van Batmans best scorende films.

Alle Batman-films in volgorde van release en weergave (2)

Andere Batman-films

Hoewel we ons hebben gericht op praten over de live actieDie hebben we natuurlijk ook lego oppasser kwam tot uiting in zijn eigen film die in 2016 uitkwam: De Lego Batman Movie (in Spanje bekend als Batman: The Lego Movie). Veel mensen vinden het leuk, ik vond het redelijk aan de saaie kant, maar wat weet ik. Wat zeker is, is dat de film een ​​tweede deel zou krijgen, aangekondigd in 2018, dat uiteindelijk nooit is uitgekomen toen Universal Pictures de rechten op de Lego Movie-franchise kocht en annuleerde.

Toch zijn er nog veel meer geanimeerde voorstellen te zien: tot 26 titels (althans voorlopig), die met wisselend succes enkele van de beroemdste plotbogen in strips verzamelen, zoalsStilte of De moordgrap.

Er is er ook een met de Ninja Turtles die, paradoxaal genoeg, niet de ergste is.

In welke volgorde de Batman-films te bekijken

Alle Batman-films in volgorde van release en weergave (3)

Goede vraag. De bestelling het hangt ervan veel van de likes, want eigenlijk is het belangrijkste om rekening mee te houden in deze kwestiebekijk de sagen van Burton en Nolan op een rij. De rest is vervangbaar.

De ideale volgorde zou dus zijn:

  1. De Batman(2022). Zonder twijfel, en met toestemming van Christopher Nolan, is dit de meest onthullende en verrassende versie van het personage van het afgelopen decennium.
  2. oppasser (1989)
  3. oppasser keert terug (1992)
  4. Batman Begins (2005)
  5. De donkere ridder (2008)
  6. De donkere ridder staat op (2012). Je zou hier kunnen stoppen, maar als je heel, heel erg bent batmaniakga dan verder met...
  7. Batman V Superman (2016)voor het gevecht en de succesvolle herinterpretatie van Batman. Gezien dit, zou ik je willen zeggen om te stoppen, wat je waarschijnlijk zelf wilt doen. Maar voor het geval dat, neem een ​​adempauze van het bijna monochrome kleurenpalet van Zack Snyder.
  8. Batman: de film (1966). Als je de serie niet hebt gezien, moet je in ieder geval de ervaring beleven van een kleurrijke Batman met een kostuum dat op Halloween in Chinese winkels wordt verkocht. Exotisch en theatraal.
  9. Batman Forever (negentienvijfennegentig). Dat als je het niet hebt gezien, je denkt: "het is niet zo erg als die kerel van El Output». Als dat het geval is, kun je doorgaan naar de slechtste twee in elke gewenste volgorde.
  10. La Liga de la Justicia (2017). Als je kunt en je hebt geen leven zoals ik, beter Snijder Knipverlengd dat is op HBO Max.
  11. Batman en Robin (1997). Dit is hoe je de laatste spijker in de doodskist slaat, je gezond verstand en de franchise.

Zoals je kunt zien, is de Batman-filmsaga enorm. Nu we een nieuwe Batman in ons midden hebben, vinden we het een goed moment om de hele franchise van de beste detective ter wereld onder de loep te nemen.


Alle Batman-films in volgorde van release en weergave (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 6231

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.