Alle Batman-films op volgorde | ITIGISCH (2024)

Of in ieder geval alle live action-versies. Omdat de Dark Knight 10 keer op het grote scherm is gespeeld door echte acteurs, tot op 4 maart 2022 Robert Pattinson zet zijn helm en cape nog een keer op.

Terwijl dat moment komt, laten we niet vergeten alle Batman films en maak een reis vol bochten, ups en downs door de geschiedenis van de cinema en de Crusader in the Cloak.

Alle Batman-films op volgorde | ITIGISCH (1)

Alle Batman-films in chronologische volgorde

Laten we eerst kijken naar de volgorde waarin de films zijn gemaakt, en dan kijken we naar de beste volgorde om ze te bekijken. Daarvoor begonnen we de reis door de meest kleurrijke Batman, in ieder geval totdat Joel Schumacher in de jaren 90 alles neon schilderde.

Batman: De film (1966)

De televisieserie gaat naar de bioscoopmet dezelfdecampyen lichtgevende stijl. Adam West blijft zijn lef uitsteken terwijl Batman en Burt Ward zijn trouwe Robin zijn.

Het is praktischeen lange aflevering van de klassieke serie, waarin de beroemdste schurken van de saga:grappenmaker,Catwoman, The Penguin en Enigma komen samen om het leven van Bruce Wayne onmogelijk te maken.

Als je de serie leuk vond, is het nogal een curiositeit, met sommige komische elementen die veel intelligenter en leuker zijn dan het op het eerste gezicht lijkt. Kijk eens naar de bomscène die we je hierboven hebben gegeven, het definieert perfect de toon van de film en de serie.

Batman (1989)

De verwachting voor Tim Burton's Batman was brutaal. Toen bekend werd dat Michael Keaton Bruce Wayne zou worden, gingen er veel wenkbrauwen omhoog, omdat het niet het gezicht of lichaam was dat verwacht werd van de Dark Knight.

Burton doet waar hij goed in is,het personage in het donker schilderen, dat is wat het beste bij Batman past, terwijl Jack Nicholson een speeltgrappenmakervoor het verhaal … totdat Heath Ledger arriveerde.

De film issterk aanbevolen. Massa's kinderen wachtten op Batman zoals May water, maar het verhaal was volwassen en donker. Maar het triomfeerde aan de kassa, dus ondanks de twijfels besloten ze niet aan te raken wat werkte en herhaalden ze de formule.

Batman keert terug (1992)

Tim Burton, gelegitimeerd door het succes van zijn vorige aflevering, gooit meer ingrediënten uit zijn gebruikelijke stoofpot.

AKerstmisfilm metde engste Penguin gespeeld door Danny De Vito, de besteCatwomanooitmet Michelle Pfeiffer en een verontrustende Christopher Walken, die de kwaadaardige Max Schrek speelt (ter ere van de naam van de acteur die het leven schonk aan Nosferatu).

Hettweede beste Batman-film, maar het overtuigde de studio niet en het was "te veel" voor een productiemaatschappij die de kinder-, speelgoed- enmerchandising sectoren.

Batman voor altijd (1995)

Warner zag af van Tim Burton omhaal Joel Schumacher binnen en draai de franchise 180 graden. De verandering in toon, zowel thematisch als kleur, is duidelijk en past tegelijkertijd niet goed bij het personage.

Het iseen Batman die meer geschikt is voor kinderen, met kleurrijke sets, personages en plot. Val Kilmer is een Bruce Wayne zonder enig charisma, terwijl Jim Carrey en Tommy Lee Jones Enigma en Two-Face als kwaadaardig zijn. Dat trouwens, de acteurs konden elkaar niet uitstaan ​​en Lee wilde niet meer met Carrey werken of hem zien of schilderen. Ik neem het hem ook niet kwalijk.

Dus,roodborstje(Chris O'Donnell)Retournerenaan de kant van de Crusader in the Cloak voor een film dieis niet verschrikkelijk, maar is niet goed. Het kreeg echter 100 miljoen meer inkomsten danBatman keert terug.

Batman en Robin (1997)

Hetzelfdejaren 90 feeststijlmet neon en versieringen, dezelfde herhaling om steeds meer tekens toe te voegen.

George Clooney is een Batman van wie vooralde tepels van het pakworden herinnerd. Schwarzenegger isMijnheer Freezeen Uma Thurman isPoison Ivy, terwijl Alicia Silverstone verschijnt alsBatgirl.

De verdiensten zijn onder meer:de slechtste Batman-film, 11razendnominaties, Clooney verontschuldigt zich en zet de franchise bijna 10 jaar op pauze. Gelukkig.

Ik denk dat Chris O'Donnell nooit hersteld is.

Batman begint (2005)

Nolan herstart de franchise enverankert Batman opnieuw in de duisternisdat het beste bij hem past, evenalstotaal realisme. Afscheid van superkrachten door iedereen en een film die het personage nieuw leven heeft ingeblazen.

De plot vertelt onshet begin van Batmanen hoe hij uiteindelijk geconfronteerd wordt met zijn oude leraar Ra's al Ghul, gespeeld door Liam Neeson.

Het is een beetje overschat, maar het maakte in ieder geval de weg vrij voor …

The Dark Knight (2008)

Hetbeste Batman-film. Defandomwerd woedend toen het hoorde dat Heath Ledger, een vaste waarde in romantische jeugdfilms, de...grappenmaker.

Toen gaf hij zich over aan zijn voeten, wantzijn optreden was meesterlijken zijn legende werd helaas vergroot door de tragische dood van de acteur.

Ledger nam postuum de Oscar in ontvangst en de film ontving veel prijzen en geld, de op één na hoogste brutowinst.

The Dark Knight: The Legend stijgt (2012)

De afsluiting van de trilogie isde zwakste. Goede keuze van Tom Hardy als Bane, jammer dat er achter het masker niets begreep.

Dat verwijderen, weinig. Het heeft de eer te zijnde best scorende Batman-filmen met de meest belachelijke sterfscène ooit.

Over het algemeen is dat zoonbevredigend, vooral met de onmogelijke taak om in het kielzog van de Dark Knight te volgen.

Batman V Superman: Dageraad van Justitie (2016)

Ben Affleck is een meer volwassen (en meer gefietste) Batman, die het karakter van Zack Snyder opnieuw interpreteert.

DezeCrossoversis enigszins geïnspireerd op de legendarische Frank Miller-stripDe terugkeer van de Dark Knighten het gevecht tussen de twee superhelden.

Om te zeggen datBatman is het meest te redden ding in de film en het gevecht met Superman is prima.

De rest zou verbrand moeten worden.

Justitie Liga (2017)

Een totaalonzin. Wat had het DC-evenement moeten zijn dat gelijk staat aan Marvel'sAvengersiseen onzinnigeen extreem saaie film.

Een geanimeerde slechterik alsof we ons nog in de videogames van de jaren 90 bevinden en een ingewikkeld plot, verminkt door de bezuinigingen van het productiebedrijf en deopnieuw schietenvan Josh Whedon. Het eindigde als de rozenkrans van de dageraad en wordt ook het best herinnerd voor de controverse tussen acteurs en regisseurals Henry Cavill's computer gewiste snor.

Snyder betuigde zichzelf met zijnSnyder knippen, althans voor zijn fans. De 4 uur durende film die je op HBO Max hebt, ging per aflevering van slecht naar minder slecht.

Afgezien van dit alles verschijnt Affleck's Batman kort inSuicide Squad. Het maakt niet uit of je de grootste fan van de vleermuis bent, het is de marteling niet waard om hem twee minuten te zien.

De Batman (2022)

RobertPattinson trekt het Batman-pak aanen nogmaals, defandomnam de wapens op, maar hij herinnerde zich Ledger snel, dus gaf hij hem een ​​blijk van vertrouwen.

AnemoBruce Wayne, Zoe Kravitz alsCatwoman, een onherkenbare Colin Farrell als The Penguin, Paul Dano als een verontrustende Enigma en Matt Reeves aan de besturing.

Hethypeis echt dankzij de trailers en het lijkt erop dat het zich zal concentreren op de weinig onderzochte kant van detective Batman.

Alle Batman-films op volgorde | ITIGISCH (2)

Natuurlijk is er ookde Batman vanDe Lego Movie, die zo succesvol was dat ze een eigen film maakten:De Lego Batman Movie. Veel mensen vinden het leuk, ik vond het redelijk en saai, maar wat weet ik ervan.

Daarnaast zijn er uit de Lego-film:tot 26 animatiefilms op dit moment, die, met ongelijk succes, enkele van de beroemdste plotlijnen in strips verzamelen, zoalsStilteof The Killing Joke.

Er is er ook een met de Ninja Turtles die, paradoxaal genoeg, niet de ergste is.

In welke volgorde om de Batman-films te bekijken

Alle Batman-films op volgorde | ITIGISCH (3)

Goede vraag. De volgorde hangt sterk af van smaak, want het belangrijkste om in deze kwestie in gedachten te houden, is:zie de Burton en Nolan sagen op een rij. De rest is vervangbaar.

De ideale volgorde zou dus zijn:

  1. oppasser(1989).
  2. Batman Returns(1992).
  3. Batman Begins(2005).
  4. De donkere ridder(2008).
  5. De wedergeboorte van de Dark Knight(2012). Je zou hier kunnen stoppen, maar als je eenoppasserga dan verder met...
  6. Batman V Superman(2016)voor het gevecht en de succesvolle herinterpretatie van Batman. Met dit gezien zou ik je zeggen te stoppen, wat je waarschijnlijk zelf wilt doen. Maar voor het geval dat, neem een ​​pauze van Snyder's bijna-monochrome kleurenpalet.
  7. Batman: de film(1966). Als je de serie niet hebt gezien, moet je in ieder geval de ervaring beleven van een kleurrijke Batman in een kostuum dat in Haloween in Chinese winkels wordt verkocht. Exotisch en historisch.
  8. Batman Forever(1995). Als je het niet hebt gezien, denk je: "Het is niet zo erg als die kerel van El Output altijd zei." Als dat het geval is, kun je doorgaan naar de slechtste twee in elke gewenste volgorde.
  9. De Justice League(2017). Als je wel en geen leven hebt zoals ik, beter de extendedSnijder Knipop HBO Max.
  10. Batman en Robin(1997). Zo sla je de laatste nagel aan de doodskist, je gezond verstand en de franchise.

Zoals je kunt zien, is de Batman-filmsaga breed. We hebben binnenkort een nieuw lid en hopelijk zal het goed doen aan de kassa. Dus opwarmen met een goede recensie van de beste Dark Knight-films.

Alle Batman-films op volgorde | ITIGISCH (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6229

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.