TikTok marketing in 2024: Voordelen en nadelen - DBBL Media (2024)

TikTok marketing in 2024: Voordelen en nadelen - DBBL Media (1)

Ben je op deze pagina terecht gekomen, dan is de kans groot dat jij je graag wil verdiepen in TikTok marketing. TikTok is een explosief populair platform dat de marketingwereld op zijn kop heeft gezet. Maar wat zijn nu de voordelen van TikTok marketing en heeft het ook nadelen?

Dat gaan we je vertellen! Aan het einde van de blog weet jij alles over de voordelen en nadelen van TikTok marketing in 2024.

In deze blog:

 • Waarom TikTok marketing in 2024?
 • Voodelen van TikTok marketing
 • Nadelen van TikTok marketing
 • Soorten TikTok marketing
 • Conclusie

Waarom TikTok marketing in 2024?

Misschien had je het al kunnen raden, maar het sociale media gebruik in Nederland neemt nog steeds toe. Ten opzichte van 2022 zien we een stijgende lijn, met zo’n 400.000 gebruikers meer dit jaar!

Vooral de 40-plussers lijken mee te gaan met de socials en maken accounts aan op de platforms waar jongeren zich al een tijdje bevinden. En als we inzoomen op die platforms? Dan zien we dat vooral Instagram en TikTok echt heel geliefd zijn op dit moment.

Steeds meer jongeren (Generatie Z) maken de de switch van Instagram naar TikTok. Instagram blijft ook groeien maar dan vooral onder de oudere generatie. Maar de grote winnaar van 2024, nu al, is en blijft TikTok.

Daarom is het nu tijd om op de TikTok-trein te springen en jouw marketingstrategie hierop af te stemmen. Wil je weten hoe? Je leest het in deze blog!

Voordelen van TikTok marketing

Het eerste grote voordeel van TikTok marketing is dat je met TikTok relatief gemakkelijk een groot publiek bereikt – veel meer dan bijvoorbeeld op Facebook of zelfs Instagram. Het algoritme bepaalt bij TikTok wat de kijker ziet. Natuurlijk, je kan op TikTok accounts volgen en bepaalde mensen in de gaten houden. Het overgrote gedeelte van de gebruikers spendeert tijd op de “voor jou” pagina. En hier komen niet alleen accounts voorbij die de gebruiker volgt, maar ook filmpjes die hiermee te maken hebben.

Verder is een voordeel van TikTok marketing dat TikTok een laagdrempelig platform is. Nadenken over een ingewikkeld onderschrift, informatieve video’s of een informatieve boodschap hoeft niet per sé: bij TikTok is humor de sleutel! Zorg ervoor dat je weet welke TikTok trends er spelen en doe daaraan mee. Gebruik humor om je merk op TikTok te introduceren. Geloof ons, daarmee bereik je in eerste instantie veel meer dan met informatie of een verkooppraatje.

Het bereiken van jouw doelgroep is nog nooit zo makkelijk geweest. Door middel van het TikTok algoritme komt jouw content namelijk vrijwel vanzelf bij jouw doelgroep terecht! Je hoeft alleen maar filmpjes te maken die aansluiten bij de interesses van jouw doelgroep en voila, de filmpjes worden door het algoritme de juiste kant opgestuurd. Het enige wat jij hoeft te doen is het uitzoeken van de interesses van jouw doelgroep én het maken van de content.

Tot slot biedt TikTok veel mogelijkheden om jouw voortgang te bekijken. Met behulp van de analysetools zie je precies hoe goed jouw video’s bekeken worden en dus ook welke video’s het beste presteren. Zie je hier een patroon in en merk je welke video’s het meest bekeken worden? Of door welke video’s jij de meeste leads binnenhaalt? Dan weet je wat je te doen staat: meer daarvan maken!

Voordelen TikTok marketing onder elkaar:

 • Snelst groeiende social media platform in Nederland
 • Gemakkelijk een groot publiek bereiken
 • Het maken van TikTok video’s is laagdrempelig waarbij humor de sleutel is
 • Bereik je doelgroep gemakkelijk door het TikTok algoritme
 • Analyseer je content met de handige analyse tools

TikTok marketing in 2024: Voordelen en nadelen - DBBL Media (2)

Nadelen van TikTok marketing

Maar TikTok is niet alleen maar fun and games. Als het écht zo makkelijk was, dan zou iedereen het natuurlijk inzetten. Dan was elke bedrijf nu mega populair op TikTok en zou iedereen miljoenen views krijgen dankzij deze marketingstrategie. En zo werkt TikTok natuurlijk niet.

Zo is het best lastig om jouw content op te laten vallen tussen de duizenden, zo niet miljoenen video’s die dagelijks op het platform verschijnen. Ja, het algoritme doet zijn werk. Maar als je video’s niet aanslaan, dan zie je de views echt niet stijgen. Je moet maar net een goede video produceren die echt vaak bekeken wordt. En dan moet je account interessant genoeg zijn, zodat mensen je gaan volgen en ook je andere TikToks bekijken. Ga er maar aan staan!

En goede video’s maken, dat heeft dus heel veel te maken met humor. Informatieve video’s of verkooppraatjes doen het gewoonweg een stuk minder goed op TikTok. Zorg er dus voor dat je video’s maakt die echt grappig zijn en bijvoorbeeld herkenbare situaties schetsen voor jouw doelgroep. Aan de andere kant kom je met alleen humor natuurlijk niet heel ver, business-wise. Je hebt immers ook wat te verkopen. Daarom is het belangrijk dat je precies de juiste balans weet te vinden tussen grappige video’s die óók jouw product verkopen. En het vinden van dit balans kan best een opgave zijn.

Nadelen TikTok marketing onder elkaar:

 • Lastig op te vallen tussen de duizenden andere video’s
 • Belangrijk om een goede balans te vinden tussen grappig en informatief

TikTok marketing in 2024: Voordelen en nadelen - DBBL Media (3)

Soorten TikTok marketing

Om je een handje te helpen, vertellen wij je over verschillende soorten TikTok marketing die je kan inzetten om jouw account naar een hoger niveau te tillen! Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je jouw video’s kan maken én waarop je jouw video’s onder de aandacht kan brengen.

Influencer marketing op TikTok

Zet bijvoorbeeld influencer marketing op TikTok in. Influencer marketing met TikTok is een krachtige manier voor marketeers om hun product of dienst te promoten. Je hoeft het immers niet allemaal alleen te doen!

Zoek bekende TikTok’ers binnen jouw niche en doe ze een aanbod. Vraag ze bijvoorbeeld om jouw bedrijf te noemen in een video of te promoten, in ruil voor een beloning. Deze beloning kan in de vorm van geld zijn, maar je kan ze ook een gratis product of dienst aanbieden. Op die manier maak jij gebruik van hun grote bereik en verdienen zij wat extra’s. Win-win dus!

Voordelen influencer marketing met TikTok:

 • Groot bereik: De bekende influencers op TikTok kunnen een grote groep mensen tegelijk aanspreken. Gedeelde beloning: Marketeers kunnen een beloning aanbieden die voordelig is voor hen, maar ook extra’s biedt aan de influencers.
 • Unieke contentcreatie: Door samenwerking met influencers, kun je unieke content creëren die anders niet mogelijk zou zijn.

Nadelen van influencer marketing met TikTok:

  • Kostbaar: Het kan duur zijn om de juiste influencers te vinden en ermee samen te werken.
  • Onvoorspelbaarheid: Er is geen garantie dat de promotieactiviteiten succesvol zullen zijn of dat de influencers je bedrijf eerlijk zullen promoten.

TikTok marketing in 2024: Voordelen en nadelen - DBBL Media (4)

Werving op TikTok

Daarnaast zijn er verschillende soorten video’s die je op TikTok kan zetten die jouw bedrijf helpen met naamsbekendheid, maar die ook leuk zijn om naar te kijken. En geloof ons, deze combinatie is echt niet altijd even makkelijk te vinden.

Wist je bijvoorbeeld dat je nieuw personeel kan werven door middel van TikTok video’s? De medewerkers die jij graag wil hebben – jong en met vrije tijd om te werken – zitten namelijk veel op TikTok!

Maar in plaats van dat jij lange, saaie video’s maakt waarin iemand opsomt wat de voordelen zijn van de baan, plaats je grappige en informatieve TikToks. Laat bijvoorbeeld zien hoe een day-in-the-life van een werknemer eruitziet. Film de verschillende werkzaamheden en zet er een leuk muziekje onder. Doe een voorstelrondje met alle collega’s van een bepaald team. Er zijn echt genoeg leuke ideeën te bedenken. De sleutel tot succes? Houd de video’s kort en bondig. Niemand op TikTok heeft zin om een filmpje van drie minuten te bekijken.

Voordelen how-to video’s op TikTok:

 • TikTok heeft een groot publiek, waardoor bedrijven kunnen werven uit een brede pool van kandidaten.
 • Bedrijven kunnen hun content op een creatieve manier maken en het gebruiken om de cultuur van hun bedrijf goed in beeld te brengen.

Nadelen how-to video’s op TikTok:

 • De jongere generatie kan soms moeilijk te bereiken zijn met traditionele recruitmentmethodes
 • Er is veel concurrentie als er meerdere bedrijven vergelijkbare vacatures aanbieden op TikTok

Meer tips over het werven van nieuwe personeel op TikTok? Lees dan onze blog!

Product promoten op TikTok

Wil je jouw producten promoten op TikTok? Maak dan alsjeblieft geen reclamefilmpje met een salespraatje over hoe geweldig jouw product wel niet is. Alle TikTok-gebruikers scrollen reclame automatisch door – ook al is het eigenlijk precies wat ze nodig hebben.

Kies liever voor een video waarin je het product subtiel laat zien. Het product mag echt wel goed in beeld komen, maar laat het niet het enige zijn wat te zien is. En gebruik humor, humor, humor: we kunnen het niet vaak genoeg zeggen!

Voordelen van het promoten van een product op TikTok:

 • Je kunt je doelgroep bereiken door je content aan te passen aan je doelgroep en hun interesses.
 • Er zijn vele creatieve manieren om je product of dienst te promoten, zoals livestreams, duetten en polls.

Nadelen van het promoten van een product op TikTok:

 • De competitie is hoog omdat veel bedrijven hun product of dienst willen promoten op hetzelfde platform.

TikTok marketing in 2024: Voordelen en nadelen - DBBL Media (5)

How-to video’s op TikTok

Tot slot doen how-to video’s het ook altijd goed op TikTok. Bied je een product aan, laat dan zien hoe je het gebruikt, schoonmaakt, opbergt of netjes houdt. Een groot voordeel over het maken van een how-to video op TikTok is dat het de kijkers de mogelijkheid biedt om snel en gemakkelijk tips te leren over producten of diensten die ze wellicht nog niet kennen.

Als je how-to video’s maakt, kun je lagere kosten per impressie bereiken dan met andere vormen van social media adverteren. Echter, er zijn ook een paar nadelen verbonden aan het maken van how-to video’s op TikTok. De kwaliteit kan variëren afhankelijk van de videomaker, en het is vaak moeilijk om gebruikers te binden als jouw content te technisch of ingewikkeld is.

Voordelen how-to video’s op TikTok:

 • Snel en gemakkelijk
 • Laagdrempelig

Nadelen how-to video’s op TikTok:

 • Kwaliteit kan verschillen afhankelijk van de videomaker
 • Vaak moeilijk om je doelgroep te laten binden met je content, wees hier dus creatief in!

Conclusie

Kortom, het gebruik maken van TikTok marketing in voor jouw marketingstrategie is echt geen rocket science, maar doodeenvoudig is het ook weer niet. Er gaat echt wel wat tijd en energie inzitten, maar dat is het allemaal dubbel en dwars waard!

Je bereikt namelijk een groot publiek met content gericht op jouw doelgroep en je meet jouw succes eenvoudig met de analysetools.

Wil je echt opvallen, dan is vooral humor belangrijk. En dat is niet een skill die iedereen even goed beheerst. Ben jij of ken jij iemand die grappige filmpjes kan maken als de beste, produceer dan ook productvideo’s of how-to uitlegfilmpjes om je volgers waardevolle informatie te geven.

Heb je meer vragen over het inzetten van TikTok marketing in 2024? Wij helpen je graag verder! Neem geheel vrijblijvend contactmet ons op.

TikTok marketing in 2024: Voordelen en nadelen - DBBL Media (2024)

FAQs

What is the TikTok strategy for 2024? ›

In 2024, the TikTok community will ignite a transformative mindset fueled by curiosity, imagination, vulnerability and courage. In fact, taking strategic risks and being vulnerable is now the ultimate brand strategy, where leaning into micro insights and showcasing quirks can be your superpower.

What is predicted for TikTok 2024? ›

Content creator and data analyst Sundas Khalid says Gen Z's preference for authentic content will fuel the content that gets the most attention on TikTok. “I expect storytelling, authenticity, and spontaneity to be the key themes in 2024,” she explains.

What are the best niches for TikTok 2024? ›

Popular TikTok niches include dance, comedy, cooking, beauty and makeup, travel and sports, and health supplements.

What brands are best on TikTok 2024? ›

Burberry, Calvin Klein and Sol de Janeiro have each garnered millions of views on TikTok since the start of 2024.

How many users does TikTok have 2024? ›

It passed one billion users in 2021 and is expected to surpass 1.8 billion by the end of 2024.

Will TikTok still be popular in 2025? ›

By 2025, US adults will spend more time on TikTok than on Facebook, according to our June forecast. This marks a major milestone for TikTok, which is on track to become the largest social platform in total daily minutes by the same year.

What is trending in 2024? ›

Some items on the list are actual fashion or culture trends — like animal prints or espresso martinis — while others are more behavior-oriented. Common ins for 2024 include early bedtimes, staying hydrated and red-light therapy, while impulsive shopping, mindless phone scrolling and vaping are popular outs.

What times to post on TikTok 2024? ›

The best time to post on TikTok is 10 am to 11 am mid-week.
 • Monday: 6 am, 10 am, 10 pm.
 • Tuesday: 2 am, 4 am, 9 am.
 • Wednesday: 7 am, 8 am, 11 pm.
 • Thursday: 9 am, 12 am, 7 pm.
 • Friday: 5 am, 1 pm, 3 pm.
 • Saturday: 11 am, 7 pm, 8 pm.
 • Sunday: 7 am, 8 am, 4 pm.
Feb 21, 2024

How to go viral in 2024? ›

In 2024, audiences are resonating with content that is authentic, visually appealing, and shareable. Short-form video content, such as TikTok and Instagram Reels, is also gaining popularity. Utilizing humor, storytelling, and trending topics can also help increase the likelihood of content going viral.

What niche has the most money? ›

10 Most Profitable Business Niches
 • Fashion.
 • Finance.
 • Food.
 • Gaming.
 • Health and Fitness.
 • Pet Care.
 • Self-Improvement.
 • Travel.
Dec 6, 2023

What niches go viral on TikTok? ›

Create engaging TikTok content without showing your face in popular niches like art (time-lapse videos, tutorials), DIY (life hacks, step-by-step projects), ASMR (calming sounds, visual experiences), tech reviews (product unboxing, honest opinions), and dance (trendy challenges, original routines).

What products sell best on TikTok? ›

Discover winning products in your region and category.
Perfume Beauty & Personal Care/Makeup & Perfume/Perfume40K7.42%
Cases, Screen Protectors & Stickers Phones & Electronics/Phone Accessories/Cases, Screen Protectors & Stickers33K11.63%
Serums & Essences Beauty & Personal Care/Skincare/Serums & Essences29K8.16%
17 more rows

Who is the biggest consumer of TikTok? ›

According to the latest data on TikTok's advertising reach, the United States is home to the majority of TikTok users worldwide, with 148 million TikTokers residing there.

What brands spend the most on TikTok? ›

Amazon, Apple, Comcast, DoorDash, and The Walt Disney Company spent the most money advertising on the platform in 2023. On average, 11,800 companies spent $318 million per month. Ad spend climbed throughout the year, hitting $896 million in Q2 and $962 million in Q3.

Should I use hashtags on TikTok 2024? ›

TikTok is a wonderful platform to share engaging, short-form video, build your community and boost engagement. One of the most basic ways to help get your videos in front of the right audience is to use the best TikTok trending hashtags for your content.

How long should a TikTok video be 2024? ›

TikTok decided to increase the time limit to allow creators to explain themselves more. But as suggested by TikTok, your video length must be at least 10 seconds minimum. However, the ideal length of TikTok videos is considered anywhere between 21 seconds to 34 seconds.

What is the competitive strategy of TikTok? ›

In comparison with other short video apps, it is believed that the user dividend is one of the best competitive strategies which has enabled Tik Tok to gain a huge following. With the significant growth of technology and world innovations, the development of the short video market is increasing at a very high rate.

What is the TikTok always on strategy? ›

Always-in is a holistic approach to your TikTok marketing. It unites organic, paid, brand, and performance efforts. With always-in, you truly immerse your brand in the platform, bringing all of these facets together and having them all pull in the same direction.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6056

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.